Geld verdienen met een website, hoe begint u ermee

Op internet zijn vele verhalen te vinden over veel geld verdienen met een website. Nu is er best het een en het ander waar van wat er geschreven is, maar soms wordt het net iets te makkelijk voorgesteld.

Als u geld wilt verdienen met een website, dan komt u er niet met het op een regenachtige zondag in elkaar flansen van een website, het ding te vullen met een berg Google ads en vervolgens deze wanstaltige creatie op internet te zetten en te gaan zitten wachten tot er wat gebeurd.

Inkomsten halen uit een website met kennis en passie

Zelden is het mensen gelukt geld te verdienen met niets doen. En voor de kleine groep die het al lukte was het feest maar van korte duur. Ook op internet is het onmogelijk langdurig geld te verdienen zonder er energie en tijd in te steken.

Een manier om succesvol inkomsten te halen uit een website is: schrijven over iets waar u een passie voor hebt en waar u veel kennis over hebt vergaard. Waarnaast uiteraard aardigheid hebben in het schrijven goed van pas komt.

De truc is dan vervolgens; uw kennis opdelen in kleine onderwerpen en deze onderwerpen vervolgens uitwerken in teksten van circa zeshonderd woorden lang. U hebt dan de perfecte lengte te pakken voor tekstpagina's die geschikt zijn voor publicatie op het internet.

Waar u over gaat schrijven maakt in principe niet zo heel veel uit. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een passie hebt voor modeltreinen en modelspoorbanen. Of misschien beschikt u over specialistische kennis over iets. Kennis die u graag met anderen zou willen delen omdat die misschien geholpen zijn met uw kennis.

Veel belangrijker nog dan het onderwerp van de website is, wanneer u geld wilt verdienen met een website, dat u plezier beleeft aan het schrijven over het door u gekozen onderwerp en het bijhouden van een website daarover.

Want om geld te verdienen hebt u veel bezoek nodig op uw website. Veel bezoek krijgt u alleen maar als er geregeld iets nieuws op uw website te vinden is en de informatie die u op uw website geeft, interessant is voor uw bezoeker.

Beperk uzelf tot één onderwerp en één doelgroep

Maar om uw website gevonden te laten worden door potentiële bezoekers, moet u het tevens voor Google en andere zoekmachines makkelijk maken te achterhalen waar de website over gaat.

Bepaal dan ook, nog voordat u ook maar begint aan het maken van een website, eerst heel nauwkeurig het onderwerp waarover u wilt schrijven en welke mensen u ermee wilt bereiken.

Deze website heeft bijvoorbeeld als onderwerp: Het maken en beheren van een eigen website.
De doelgroep van deze website is: Iedereen die een eigen website heeft of wil hebben, maar nog niet zoveel over de mogelijkheden ervan weet.

Door u te beperken tot slechts één onderwerp en één doelgroep is de website niet alleen duidelijker voor de bezoeker van uw website, maar is het tevens voor Google eenvoudig het onderwerp van uw website te ontdekken.

Wanneer voor Google het onderwerp van uw website goed duidelijk is, zal uw website ook beter zichtbaar worden in de zoekresultaten van Google. Bovendien zullen, wanneer u gebruik maakt van Google Adsense om geld te verdienen met uw website, de advertenties die worden weergegeven op uw webpagina's dan beter afgestemd zijn op het onderwerp waarover uw website gaat. Hetgeen erin resulteert dat bezoekers vaker op een advertentie op uw website zullen klikken en u meer geld zult verdienen.

Geld verdienen met een website kan echt alleen wanneer u goed voorbereid, serieus en met passie aan het werk gaat en de bezoeker van uw website waardevolle informatie geeft.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren

Copyright © 2017 Webwijsheid.nl

over webwijsheid contact sitemap privacy statement disclaimer