Met succes een eigen blog beginnen

Een eigen blog beginnen kan binnen een paar minuten geregeld zijn. Elke blogaanbieder doet namelijk zijn best een blog aanmaken gratis en zo eenvoudig mogelijk te maken. Want ze willen ook u graag als klant.

Gratis een blog aanmaken is ťťn, maar er een succesvol blog van maken is twee. Het enthousiasme is vaak nog groot op het moment dat besloten wordt een blog te gaan aanmaken. Maar misschien juist omdat een blog aanmaken gratis kan, verdwijnt de drang snel om er echt iets van de maken.

Regelmatig schrijven is de sleutel tot succes

Regelmatig wat op uw blog schrijven zorgt ervoor dat uw blog het succes wordt dat u voor ogen had. Maar daar zit 'm nu juist vaak de kneep. Vaak dringt de vraag 'Hoe kom ik aan goede inhoud voor mijn blog?' zich al vrij snel na het maken van een blog op.

Helaas komt het te vaak voor dat bloggers die net met een eigen blog beginnen, dan inhoud gaan kopiŽren van andere websites of blogs. Houd uzelf verre van kopiŽren van anderen. Want ook op wat mensen op een eigen blog of website schrijven rust auteursrecht. Het zomaar kopiŽren van webteksten van anderen kan dan ook gerust bestempeld worden als diefstal.

Wat u op uw blog gaat schrijven moet u dan ook echt zelf verzinnen. En waarvoor u wilt schrijven, dat moet u eigenlijk al verzonnen hebben voordat u met uw eigen blog gaat beginnen. Want niet alleen regelmatig schrijven leidt tot een succesvol blog, maar tevens het schrijven van iets unieks, iets waardevols, iets informatiefs.

Maak een blog met passie

Blogs die in de loop der jaren bekend en succesvol zijn geworden, zijn stuk voor stuk gemaakt met een passie voor iets. Wat die passie is, dat maakt niet zoveel uit. Want als u ergens echt een passie voor hebt, dan weet u doorgaans meer over dit onderwerp dan de meeste mensen.

En juist omdat u veel weet over hetgeen waar u een passie voor hebt, wordt het creŽren van unieke, waardevolle en informatieve inhoud voor uw blog redelijk eenvoudig en zal het u weinig gebeuren dat u niet weet waarover u moet schrijven.

Dus schrijven over uw passie is een prima idee als u een blog wilt beginnen. Hebt u meerdere passies, maak dan bij voorkeur ook meerdere blogs en beperk uzelf op elk blog tot ťťn vast omlijst onderwerp.

Want stel u bent liefhebber van oude Engelse motoren en Karper vissen. Dan kunt u zich wellicht voorstellen dat veel liefhebbers van Engelse motoren weinig hebben met Karper vissen en weinig Karper vissers waarschijnlijk iets hebben met Engelse motoren.

Niet veel mensen zullen van Karper vissen en ook Engelse motoren houden, maar van: of Karper vissen of Engelse motoren. En wat u uiteraard wilt voorkomen, is dat u de mensen die u wilt bereiken met uw blog iets voorschotelt wat ze niet interesseert.

Er zijn mogelijkheden genoeg voor het gratis aanmaken van een eigen blog om met een blog schrijven te beginnen. Google en Wordpress zijn de bekendste aanbieders van gratis blogs. Maar uiteraard zijn ze lang niet de enige. Dus even rondkijken om uit te vinden wat het beste bij uw ideeŽn past is een slim idee.

Gerelateerd