Hoe kan ik een website maken?

Een vraag die veel mensen om verschillende redenen bezig kan houden is: "Hoe kan ik een website maken?" Velen vinden het gewoon leuk om een keer zelf een website te maken. Anderen zouden graag voor hun bedrijf een eigen website hebben.

Een website maken kan op verschillende manieren. De 'ouderwetse' methode is HTML en CSS leren en zelf de code voor uw website schrijven. Maar u kunt ook besluiten software voor het maken van websites op uw computer te installeren die de HTML en CSS voor u schrijft. U hoeft zich dan alleen nog maar te bekommeren om het uiterlijk van de website.

Online een website maken

Maar er is meer. Het is namelijk ook mogelijk online, via uw webbrowser en direct op het internet, een website te maken. Dit kan bijvoorbeeld door gratis een weblog te maken bij Google of Wordpress. Een weblog is een website waar de inhoud in chronologische volgorde op wordt geplaatst. Dus de nieuwste inhoud staat altijd bovenaan de pagina.

Ook zijn er aanbieders waarbij het mogelijk is een website te maken, die bestaat uit verschillende pagina's die u zelf een naam kunt geven en die u kunt indelen naar uw eigen idee. Iets wat met een gratis weblog veelal niet mogelijk is.

Een nadeel van het online maken van websites is doorgaans, dat er maar beperkte mogelijkheden zijn om het uiterlijk van de website aan te passen. Zeker wanneer u geen kennis hebt van HTML en/of CSS. Hierdoor zal uw website altijd gelijkenissen vertonen met andere websites die gemaakt zijn bij dezelfde aanbieder en zal de website vaak niet de uitstraling hebben die u misschien voor ogen had.

Wat is voor mij de beste optie?

Wanneer u vraagt: "Hoe kan IK een website maken? ", zit u waarschijnlijk niet te wachten op het advies om een website te laten maken. Toch is dat, wanneer u een website nodig hebt voor uw onderneming, de enige juiste optie.

Zelf een website maken kost veel tijd. Want zelfs al gebruikt u software die de website voor u maakt, dan nog moet u de software leren gebruiken. Tevens moet u zelf het uiterlijk van de website vormgeven en de inhoud van de website verzinnen. En ook dit zal veel meer tijd kosten dan u van te voren inschat.

En dan is over het eindresultaat nog niet eens gesproken. U zult er uiteraard best trots op zijn als u het voor elkaar gekregen hebt zelf een website te maken. En dat zal wellicht het vermogen beÔnvloeden om uw website in alle eerlijkheid te beoordelen.

Echter, de kans is groot dat uw potentiŽle klanten, die u verder niet kennen en via uw website voor het eerst met u in contact komen, uw website beschouwen als het zoveelste zolderkamerbrouwsel en daarmee ook uw professionaliteit in twijfel kunnen trekken. Met als gevolg dat uw concurrent, die zijn website wel voor elkaar heeft, er met uw klant vandoor gaat.

Als ondernemer zou u zich dan ook niet af moeten vragen: "Hoe kan ik een website maken? ", maar: "Wie kan er een goede website voor mij maken?".

Echter, wanneer u gewoon eens een website wilt maken omdat u bijvoorbeeld kennis die u hebt over een bepaald onderwerp wilt delen op het internet, dan is een gratis blog of een andere manier van online een website maken een prima optie waaraan u veel plezier zult beleven.

De bezoekers van uw website, bezoeken uw website om wat u te vertellen hebt. En als wat u te vertellen hebt interessant is, dan zullen uw bezoekers er niet om malen als uw website er niet erg professioneel uitziet.

Software om een website te maken, zogenaamde WYSIWYG software, die u op uw computer installeert, geeft u doorgaans meer vrijheid in het ontwerpen van de website. Maar omdat er meer mogelijk is, zult u ook langer bezig zijn om het werken met de website software onder de knie te krijgen.

Wat voor u de beste optie is voor het maken van een website, hoe u de website gaat maken en of u de website zelf gaat maken, hangt dus voornamelijk af van welk doel u met de website voor ogen hebt.

Gerelateerd