Hoe maak ik een website?

Hoe maak ik een website. Velen zouden graag antwoord willen hebben op die vraag om tal van redenen. Een goede reden om een eigen website te maken zou kunnen zijn omdat u een eigen bedrijf hebt. Maar het kan ook heel goed zijn dat u een hobby hebt waar u op internet graag eens wat over zou willen vertellen of aandacht voor zou willen vragen.

De vraag: "Hoe maak ik een eigen website?", is nog niet eens zo heel eenvoudig te beantwoorden. Een eigen website maken kan op vele verschillende manieren en kan allemaal website genoemd worden. Zo kunt u bijvoorbeeld een account aanmaken bij Blogger en een blog beginnen. De pagina's die u toevoegt aan de blog worden automatisch gegenereerd en u heeft er dan ook geen omkijken naar.

Hoe maak ik een goede website

Hoe maak ik een goede website, is een veel interessantere vraag. Nu een beetje energie en tijd steken in het op de juiste manier leren maken van een website zal later dubbel en dwars in uw voordeel zijn. Over website software die automatisch de pagina's voor uw website genereert, heeft u maar weinig controle. Het gebeurt u ongetwijfeld dat u graag iets op een bepaalde manier of op een bepaalde plek op uw website wilt zetten, maar wat de software u niet toestaat.

Een goede website maakt u dan ook met de hand, doormiddel van een programma dat op uw computer staat. Wanneer u begint met het zelf bouwen van een website is een verstandige keuze te leren werken met een WYSIWYG-programma. WYSIWYG staat voor What You See Is What You Get.

Werken met WYSIWYG-software om een webpagina te maken, is te vergelijken met het maken van een tekst in een tekstverwerkingsprogramma zoals Word. U schrijft de tekst en voegt eventueel plaatjes aan de pagina toe. Het programma zelf zorgt ondertussen voor het genereren van de bijbehorende code voor de webpagina.

Wat is een website

Misschien tolt het u nu al voor de ogen. Webpagina? code genereren?
Heel kort door de bocht zouden we veel websites kunnen vergelijken met een informatiekrant. Een krantje waarin informatie staat over één onderwerp. Een website heeft doorgaans maar één onderwerp. Deze website, Webwijsheid.nl, heeft bijvoorbeeld als onderwerp websites en geeft informatie over alles wat met websites te maken heeft.

Echter, er zijn wat verschillen tussen een website en een informatiekrant. Wanneer we bijvoorbeeld een krant lezen, beginnen we bij pagina één en eindigen bij de laatste pagina. Op een website kunnen we beginnen waar we willen. Niemand verplicht ons bijvoorbeeld om het bekijken van een website te beginnen bij de homepage.

Misschien bent ook u wel via deze pagina op webwijsheid.nl terecht gekomen omdat u antwoord wilde op de vraag: "Hoe maak ik een website".

De belangrijkste overeenkomst tussen een website en een krant is, dat zowel een website als een krant bestaan uit meerdere pagina's. Wanneer u een website gaat maken, dan maakt u verschillende webpagina's die samen doormiddel van één of meerdere links, die de verschillende webpagina's met elkaar verbindt, een website vormen. De eerste pagina, de homepage, van de website dient daarbij altijd de naam index.html te hebben.

Om een website op internet te kunnen bekijken, dienen de pagina's op zo'n manier gemaakt te zijn dat ze in een web browser, zoals Internet Explorer, bekeken kunnen worden. De code die voor het maken van websites gebruikt wordt is HTML-code.

De HTML-code voor uw webpagina's kunt u zelf leren schrijven, maar het schrijven van de HTML-code van uw webpagina's kunt u ook overlaten aan WYSIWYG-software voor het maken van websites.

Het antwoord op de vraag: "Hoe maak ik een website", kan als volgt kort samengevat worden. Download WYSIWYG-software voor het maken van websites, bijvoorbeeld het gratis te downloaden en te gebruiken NVU, laat uw creativiteit de vrije loop en maak uw eerste eigen website. Leren een website maken is net als het leren werken met computers. U leert een eigen website maken het best en het snelst door het gewoon te doen en ermee bezig te zijn.

Gerelateerd