Hoe je een website zelf maken concreet aanpakt

(c) Can Stock Photo / roopert

Een website is goed wanneer de bezoeker erop heeft gevonden waar hij of zij naar op zoek was en tevreden is met het resultaat.

Een goede website maken doe je dan ook niet zomaar even op een regenachtige zondagmiddag.

Want voordat een goede website online staat zijn er al heel wat uren besteedt aan het onderzoeken wie de potentiële bezoeker van de website is, wat hij of zij naar op zoek is en hoe je deze informatie dan het best presenteren kunt.

Op deze plek vertel ik je hoe je dat het handigst aanpakt.

Wat is CSS en hoe het samen met HTML je website mooi maakt

Wat is CSS? CSS gebruik je om je website mee op te maken. Juist gebruik van HTML en CSS maakt je website mooi en aantrekkelijk om te bekijken en te lezen.

Wat zet je op de homepage van je website?

Wat je op de homepage van je website zet, kan het verschil zijn tussen een tevreden bezoeker en een bezoeker die jouw website onverrichter zake verlaat.

Hoe je HTML leren kunt en in no-time zelf een website maakt

HTML leer je het snelst door er gewoon mee aan de slag te gaan. En zodra je een eerste webpagina hebt gemaakt is je eerste website ook ongetwijfeld snel een feit.

Wat is HTML en wat kun je met HTML doen?

HTML is de afkorting van Hyper Text Markup Language. Het is een opmaaktaal voor het maken van webpagina’s en daarmee ook van hele websites.

Wat heb je nodig om een website te maken?

Voor het maken van een website heb je verschillende dingen nodig. Wat precies hangt met name af van hoe je van plan bent een website te maken.

Hoe kies ik de juiste webhosting voor mijn website?

Vele bedrijven bieden webhosting aan en claimen goed en goedkoop te zijn. Maar wat goed is voor de ene website is wellicht zwaar onder de maat voor de jouwe.

Hoe kies ik een goede domeinnaam?

Als je serieuze plannen hebt met je website dan hoort daar een goede domeinnaam bij. Dit is wat handig is om te weten over het kiezen van een domeinnaam.

Een domeinnaam checken, zo doet je dat

Een domeinnaam checken doe je onder andere om erachter te komen of een domeinnaam nog vrij is. Maar de reden van een domeinnaam check kan ook zijn om te achterhalen wie de eigenaar is van een domein.

Dit is hoe een domeinnaam kopen gaat

Een domeinnaam kopen zou je altijd moeten doen wanneer je jouw website serieus neemt. Waarbij je erop letten moet dat de domeinnaam de inhoud van de website zo goed mogelijk weergeeft.

Hoe gaat een domeinnaam koppelen zijn werk?

Een domeinnaam koppelen aan een website zorgt ervoor dat de website bereikt kan worden via het intypen van de domeinnaam in de webbrowser. Maar hoe werkt dat precies?

Hoe gaat domeinnaam registratie in zijn werk?

Hoe gaat domeinnaam registratie in zijn werk? Om het mogelijk te maken dat internetters de locatie van je website onthouden, heb je een domeinnaam nodig.

Hoe ga ik een foto geschikt maken voor mijn website?

Op een website is het belangrijk dat foto's snel laden. Het is daarom belangrijk dat foto's op een website niet groter zijn dan strikt noodzakelijk.

Hoe installeer ik Wordpress?

Hoe installeer ik Wordpress? Een makkelijk te beantwoorden vraag wanneer u enige kennis hebt van wat een website nu eigenlijk is. En van wat er allemaal nodig is om ervoor te zorgen dat uw website op het internet te zien is.

Hoe kan ik een eigen website maken en het liefst gratis?

Voor het maken van een eigen website heb je diverse mogelijkheden, waaronder gratis mogelijkheden. Raadzaam is echter om van te voren goed te bedenken met welk doel je een eigen website maakt.

Hoe maak ik een website met Wordpress?

Wordpress is populair onder mensen die een website hebben of willen maken. Dat maakt de vraag: "Hoe maak ik een website met Wordpress?", een hele begrijpelijke.

Hoe maak ik mijn website aantrekkelijk?

Een mooie website is leuk. Maar aantrekkelijk is een website pas als mensen op je website doen wat je wilt dat ze doen. En ze blijven terugkomen op je website.

Hoe maak je een website en dat helemaal gratis?

Soms willen we een website eigenlijk gewoon het liefst gratis. Bijvoorbeeld voor de club, team of een vereniging. En precies dat kan relatief eenvoudig en online gerealiseerd worden.

Hoe kies ik kleuren voor mijn website?

Een belangrijk onderdeel bij het maken van een website is het kiezen van de keuren die in de website gebruikt gaan worden.

Hoe zet ik mijn website online?

Om je website zichtbaar te maken op internet moet je je website online zetten. Maar hoe gaat een website online zetten eigenlijk precies in zijn werk?

Waar dient een homepage voor?

De homepage is een belangrijke pagina op je website. Want het is de pagina die een bezoeker het eerst ziet als hij of zij via het intypen van je domeinnaam op je website komt.

Een eigen website maken met gratis software

Een eigen website maken lijkt velen een leuke vrije tijdsbesteding. Zelfs iets uitproberen kost over het algemeen geld. Een eigen website maken vormt hierop een gunstige uitzondering.

Zelf met HTML5 en CSS een website maken in Kladblok

Wie zelf een website wil maken, kan niet zonder kennis van HTML en CSS. Maar met kennis van HTML en CSS heb je aan Kladblok voldoende om een website te maken.

Welke webdesign software kan ik het best gebruiken?

Webdesign, een website maken, daar heb je webdesign software voor nodig, toch? Je kunt er inderdaad voor kiezen om webdesign software te gebruiken. Maar het hoeft niet.