Adverteren op internet met Google Adwords

Adverteren op internet met Google Adwords is een manier om uw website zichtbaar en vindbaar te maken op internet en dus bezoekers op uw website te krijgen. Wanneer u een online advertentie op een goede manier maakt, zorgt u ervoor dat er gericht bezoek op uw website komt tegen geringe kosten.

Zeker wanneer uw website bedrijfsmatig wordt ingezet, wilt u graag dat bezoekers van uw website ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in de diensten of producten die u levert. Dergelijke bezoekers zullen uiteindelijk degenen zijn die daadwerkelijk iets van u gaan kopen.

Adverteren in de zoekmachine en op websites

Zodra u gaat adverteren op internet met behulp van Google Adwords wordt uw Adwords advertentie niet alleen in de zoekmachine Google getoond, maar ook op websites die betrekking hebben op het onderwerp van uw advertenties.

Het zal u ongetwijfeld opgevallen zijn dat op deze website ook Google advertenties worden getoond van website eigenaren die via Google adverteren om hun website zichtbaar en vindbaar te maken.

Via Adwords adverteren gaat echter wel iets anders in zijn werk dan bijvoorbeeld een advertentie plaatsen op marktplaats of in de krant. Bij het maken van een Adwords advertentie moet u niet alleen stilstaan bij het verzinnen van een pakkende advertentietekst, maar moet u tevens verzinnen op welke zoekwoorden u uw advertentie getoond wilt hebben.

Uw Google Adwords advertentie wordt alleen dan vertoont, wanneer een gebruiker van Google een zoekopdracht ingeeft waarvan de gebruikte zoekwoorden overeenkomen met één of meerdere zoekwoorden uit de lijst van zoekwoorden die u heeft opgeven bij het maken van uw advertentie.

Daarnaast worden uw advertenties getoond op websites waarop in de inhoud van de webpagina zoekwoorden opgenomen zijn, die voorkomen in diezelfde lijst van zoekwoorden die u heeft opgegeven tijdens het maken van de advertentie.

Echter, het zal zeer zelden voorkomen dat u zoekwoorden opneemt in uw zoekwoordenlijst bij de advertentie die niemand anders gebruikt. Elke adverteerder wil graag dat zijn of haar advertentie zo vaak mogelijk getoond wordt. Dus worden zoekwoorden in de lijst opgenomen waarvan het sterke vermoeden bestaat dat internetters die ook zullen gebruiken.

Wanneer u uw advertentie getoond wilt hebben in de zoekmachine, en op websites die betrekking hebben op de zoekwoorden waarop u gevonden wilt worden, zult u geld moeten bieden op die zoekwoorden. U raadt het al. Hoe hoger u biedt, hoe beter de positie van uw advertentie en hoe vaker uw advertentie getoond zal worden.

Tijdens het maken van de advertentie geeft u aan op welke zoekwoorden u wat wilt bieden, waarbij u zowel een minimum als een maximum bod opgeeft. Daarnaast geeft u op hoeveel u maximaal wilt uitgeven per dag aan online adverteren.

De kosten van online adverteren binnen de perken houden

Het verzinnen van de juiste zoekwoorden is cruciaal bij het online adverteren met Google advertenties. Wanneer u uw advertenties getoond wilt hebben op zoekwoorden met veel concurrentie en u wilt daarbij vertoning op de best mogelijke positie, dan kunt u daarvoor het spreekwoordelijke fortuin kwijt zijn aan kosten voor adverteren.

De slimme Google Adwords adverteerder pakt zijn zaken echter iets anders aan. Het doel van adverteren op internet moet niet zijn het trekken van zoveel mogelijk bezoek, maar het trekken van gericht bezoek naar uw website. Wanneer u betaald voor het krijgen van bezoek op uw website wilt u kopers en geen kijkers.

Slim online adverteren is dan ook vooral een gedegen onderzoek doen naar de zoekopdrachten die potentiële bezoekers gebruiken om de producten of diensten die u aanbiedt te vinden, waarbij u vooral uw aandacht richt op zoekopdrachten die bestaan uit zoveel mogelijk woorden. Want uit hoe meer woorden een zoekopdracht bestaan, hoe gerichter iemand op zoek is.

Tevens is het zo dat: hoe langer de zoekopdracht, hoe minder u zult hoeven bieden in Google Adwords om uw advertentie op een goede positie getoond te krijgen. Adverteren op internet met Google Adwords hoeft niet eens zoveel te kosten zolang u maar slim omgaat met de zoekwoorden waarop uw advertentie getoond moet worden.

Gerelateerd