Meer bezoekers genereren via online adverteren

Wanneer u een website hebt wilt u eigenlijk graag ook snel een mogelijkheid vinden om zoveel mogelijk bezoekers te genereren. Maar omdat er veelal een behoorlijk aantal andere websites zijn die hetzelfde onderwerp hebben als uw website, wordt het vaak al gauw dringen om de aandacht van de bezoekers.

Tenslotte kent Google maar tien plaatsen op de eerste pagina van de zoekmachine resultaten, waarvan de eerste vijf plaatsen over het algemeen de meeste aandacht krijgen. En vaker wel dan niet worden die eerste vijf plaatsen ingenomen door grote gerenommeerde websites die beschikking hebben over de kennis, hoe een website hoog te laten scoren in de zoekmachines.

Zoekmachine geeft mogelijkheid tot online adverteren

De resultaten die Google laat zien wanneer u een zoekopdracht invoert in de zoekmachine, worden organische zoekresultaten genoemd. Dit zijn websites die Google via zijn zoekrobots op internet heeft gevonden en waarvan het vindt dat ze relevant zijn voor de door u gegeven zoekopdracht.

Meer bezoekers genereren met online adverteren via Google Adwords

Google laat echter niet alleen organische zoekresultaten zien, maar tevens advertenties die betrekking hebben op uw zoekopdracht. Deze advertenties zijn van adverteerders die gebruik maken van Google Adwords.

Een manier van online adverteren die Google aanbiedt om onder andere meer bezoekers te genereren voor uw website. De organische zoekresultaten worden weergeven naast en onder de rode pijl in het bovenstaande plaatje. De advertenties worden weergeven in de, in de afbeelding, groen omkaderde vlakken.

Waar en op welke positie uw advertentie komt te staan in Google wordt bepaald door middel van bieden op de zoekwoorden en zoektermen waarop u gevonden wilt worden. Kort gezegd. Hoe meer u biedt voor bepaalde zoekwoorden en zoektermen, hoe beter de positie wordt die uw advertentie in zoekmachine krijgt, wanneer iemand een zoekopdracht geeft waarin zoekwoorden voorkomen waarop u op geboden hebt. U betaalt het geboden bedrag alleen wanneer er op uw advertentie geklikt wordt.

Andere mogelijkheden van online adverteren

Naast Google Adwords zijn er meer mogelijkheden bezoekers te generen via online adverteren. Bijvoorbeeld via affiliate programma's. Affiliates zijn website eigenaren die bereid zijn producten van anderen op hun website te promoten en te verkopen.

Ook in Nederland zijn er inmiddels een aantal bedrijven, zoals marktleider TradeTracker.com, die adverteerder en affiliate bij elkaar brengt. U als adverteerder geeft via de website van TradeTracker aan wat u online te adverteren hebt en de affiliate kan via diezelfde website besluiten uw product te gaan promoten of te verkopen. Tenminste, als uw product bij het onderwerp van de website van de affiliate past.

Wanneer u alleen maar meer bezoek naar uw website wilt genereren dan kunt u kiezen voor betalen per vertoning van uw advertentie of betalen per klik op uw advertentie. Als u wilt dat een affiliate zijn best gaat doen om uw product te verkopen dan kunt u ervoor kiezen te betalen per lead of per verkocht product. Bij betaling per verkocht product is het gebruikelijk dat de affiliate een vooraf afgesproken percentage van de verkoopprijs uitbetaald krijgt.

Om affiliates te vinden voor het promoten van uw website, het verkopen van uw producten of het generen van meer bezoekers, kunt u natuurlijk ook zelf op zoek gaan en eigenaren van websites aanschrijven met het verzoek uw website te promoten of iets voor u te verkopen.

Een methode om gratis online te adverteren is er ook. Dit kunt u doen door eigenaren van populaire websites, die betrekking hebben op het onderwerp van uw website, aan te schrijven met de vraag of ze een link zouden willen uitwisselen met uw website.

Veel website eigenaren zijn best bereid dat te doen wanneer uw website interessant is voor de bezoekers van hun website. Deze methode van gratis online adverteren werkt dan ook alleen wanneer uw website inhoudelijk interessant is, bijvoorbeeld door middel van relevante en unieke informatie over een bepaald onderwerp.

U ziet; om meer bezoekers te generen hoeft u echt geen uren, dagen en wellicht bakken geld te investeren in het optimaliseren van uw website voor de zoekmachines, zodat uw website vermeld wordt op de eerste pagina van de zoekmachine resultaten. Vaak boekt u met slim online adverteren snellere, betere en vooral gerichte resultaten die u uiteindelijk meer opleveren.

Gerelateerd