Gratis nieuwsbrief maken

Een gratis nieuwsbrief maken zorgt voor herhaald bezoek op uw website. De kans dat een bezoeker een klant wordt neemt toe wanneer u via een interessante nieuwsbrief een relatie opbouwt met uw bezoekers.

Iedereen die zijn website voor commerciŽle doeleinden inzet wil dat die website inkomsten geneert. Het maakt daarbij niet uit of u de website inzet om uw bedrijf te promoten of uw website gebruikt om een extra centje bij te verdienen, met alleen een bezoek aan de website wordt niets verdiend.

Het doel is dat een deel van de bezoekers aan uw website datgene doet waarvoor u de website heeft gemaakt. Iedereen die uw website heeft bezocht, hebt u op een ťťn of andere manier weten te interesseren voor uw product of dienst en zijn dan ook potentiŽle klanten.

Een relatie opbouwen met uw bezoekers

Geïnteresseerden in uw product(en) en dienst(en) zullen werkelijk klant worden wanneer u de moeite neemt een relatie met ze op te bouwen. Een gratis nieuwsbrief maken helpt zeker om een goede relatie op te bouwen met uw bezoekers.

Door een gratis nieuwsbrief te maken kunt u potentiŽle klanten op de hoogte houden van nieuwe producten, diensten, aanbiedingen en interessante informatie die betrekking heef op uw producten. Om een gratis nieuwsbrief te kunnen versturen dient u bezoekers van uw website vragen om hun e-mail adres. Hiermee geven mensen u toestemming om ze e-mail te sturen. Toestemming krijgen om e-mail te sturen is een groot goed op internet. Wees dus zuinig op de e-mailadressen die u krijgt en maak er nooit misbruik van.

E-mail adressen verzamelen

E-mail adressen verzamelen voor uw gratis nieuwsbrief kunt u doen via uw website. Dit kan heel eenvoudig doen doormiddel van een formulier waarin u vraagt naar de naam en het e-mailadres. Vraag nooit meer gegevens aan een bezoeker dan strikt noodzakelijk.

Om een nieuwsbrief te versturen hebt u genoeg aan de naam en het e-mail adres van de bezoeker. Houdt u er verder rekening mee dat bezoekers niet alleen via de homepage op uw website terecht komen. In principe kunnen ze via elke pagina van de website binnenkomen. Zorg er dan ook voor dat op elke pagina van de website, de nieuwsbrief onder de aandacht gebracht wordt. Vaak helpt het de nieuwsbrief extra te promoten door iets kado te doen aan bezoekers die zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief vormgeven en versturen

Wanneer u genoeg e-mail adressen verzameld hebt wordt het tijd uw eerste gratis nieuwsbrief te maken en te versturen. Zorg ervoor dat de nieuwsbrief er verzorgt uitziet en test of de nieuwsbrief in veelgebruikte e-mail programma's goed getoond wordt. Test dit met name in webmail toepassingen zoals Hotmail en Gmail.

Het is verstandig de nieuwsbrief herkenbaar te ontwerpen. Dit betekent dat het uiterlijk van de website terug moet komen in de nieuwsbrief.

Om ervoor te zorgen dat het maken van een gratis nieuwsbrief tot omzet leidt, moet u ervoor zorgen dat u de ontvangers van de nieuwsbrief iets biedt waar ze wat aan hebben. Geef dan ook waardevolle informatie over uw producten en diensten in uw nieuwsbrief. Uiteraard is enige reclame toegestaan, maar laat de reclame uw nieuwsbrief niet overheersen.

Door de interesse van de lezer te wekken en vast te houden zullen ze keer op keer terugkeren naar uw website en doen wat u wilt dat ze gaan doen op uw website. Tevens zullen ze uw website en nieuwsbrief aanbevelen bij vrienden, familie en kennissen.

Een goede gratis nieuwsbrief maken kan er dan ook voor zorgen dat vele bezoekers herhaalde bezoekers worden die ervoor zorgen dat uw website de omzet genereert die u in gedachten had.

Gerelateerd