4 manieren om uw website te promoten

Uw website is klaar en is zichtbaar op het internet. Natuurlijk vertelt u uw familie, vrienden, kennissen, en ook zakenrelaties als u een bedrijf heeft, trots dat u een nieuwe website hebt. Velen zullen de moeite nemen uw website te bekijken. Maar enkele weken na het in de lucht zijn van de website wordt het vaak verdacht stil. Hoog tijd om manieren te bedenken om uw website te promoten.

Vele websites blijven verstookt van bezoekers omdat er weinig wordt gedaan aan het promoten van de website. Niemand gaat uit zichzelf naar iets toe. Neem bijvoorbeeld een restaurant. Negen van de tien keer gaat u naar een restaurant dat u kent, goede dingen over gehoord of gelezen hebt of er erg aantrekkelijk uitziet en een nieuwsgierigmakende menukaart heeft als u er toevallig langs wandelt.

1. Aantrekkelijk webdesign en goede content

De eerste indruk is meestal een blijvende. Dat zal bij u ook het geval zijn. Iets wat er aantrekkelijk uitziet, trekt uw aandacht en u wilt er graag meer van weten. Uiteraard geldt dat ook voor een website.

Niet alleen aantrekkelijk webdesign is een prima promotie voor uw website. Ook de content, ofwel inhoud van uw website moet dik in orde zijn wil deze bijdragen aan het promoten van uw website. Uw bezoeker wil niet alleen geïnformeerd worden, maar wil snel kunnen ontdekken welke voordelen er voor hem of haar te halen zijn.

Een simpel voordeel dat een bezoeker kan halen op uw website is dat hij of zij iets opsteekt door de inhoud van uw website, tevreden uw website verlaat en misschien anderen wel over uw website vertelt. Tevreden bezoekers van uw website, helpen u zeer zeker met het promoten van uw website.

2. Laat uw webadres achter waar u maar kan

Een andere simpele manier om uw website te promoten is uw webadres vermelden waar u maar kan. Uiteraard laat u uw webadres opnemen op visitekaartjes. Maar wanneer u iemand een e-mail schrijft is een goede manier van promoten van uw website, bij elke e-mail uw webadres te vermelden onder uw naam. Uiteraard mag u webadres ook niet ontbreken bij uw vermelding in het telefoonboek. Dit zijn slechts enkele manier om uw webadres onder de aandacht te brengen. Met een beetje creativiteit zult u ongetwijfeld nog veel meer mogelijkheden kunnen bedenken.

3. Promotie van uw website op het internet

Iets meer inspanning zal de promotie van uw website op het internet gaan kosten. Uw website staat dan wel op het internet. Maar als niemand uw website kan vinden, zal deze ook niet bezocht worden. U zult voor promotie van uw website, de website ook bekend moeten maken onder de internetters.

Een goede start voor de promotie van uw website op het internet is startpagina bezoeken en te onderzoeken of er startpagina's zijn over een onderwerp dat gerelateerd is aan het onderwerp van uw website. Ook hier weer, met een beetje creativiteit zult u zonder problemen een aantal startpagina's vinden die op een één of andere manier gerelateerd zijn aan de inhoud van uw website.

4. Promoten van uw website via Google

De droom van elke website eigenaar is toch wel een vermelding op de eerste pagina in Google. Voor de website van uw bedrijf is dat doorgaans niet zo heel moeilijk. De vermelding van uw bedrijfsnaam in de Title-tag van de index-pagina van uw website is doorgaans voldoende om op eerste pagina in Google vermeld te worden.

Anders wordt het wanneer u hoog wilt scoren in Google op een populaire zoekterm. Bijvoorbeeld, u verkoopt mp3 spelers. Dan zou het prachtig zijn als u een vermelding heeft op eerste pagina van Google op de zoekterm mp3 spelers.

Een vermelding op de eerste pagina van de zoekresultaten in Google op het zoekwoord mp3 spelers is helaas alleen weggelegd voor mensen die zeer goed thuis zijn in het optimaliseren van websites voor de zoekmachines.

Een alternatief is het kopen van zoekwoorden in Google doormiddel van Google Adwords. Wanneer u genoeg biedt op de door u gewenste zoekterm wordt uw website ook vermeld op de eerste pagina van Google onder Gesponsorde links.

Uw website promoten is belangrijk wanneer u wilt dat uw website goed zichtbaar en vindbaar is op het internet. Wanneer uw website echter maar een extraatje is, omdat men tegenwoordig nu eenmaal op het internet aanwezig moet zijn, kunt u uw tijd beter anders besteden dan aan het promoten van uw website. Uw website promoten zal een vaak terugkerende bezigheid zijn wanneer u veel bezoekers naar uw website wilt trekken.

Gerelateerd