Welke succesvolle webmarketing methodes zijn er

Het belang van webmarketing wordt steeds groter. Tal van onderzoeken laten een verschuiving zien van traditionele marketing methodes naar de marketing van producten en diensten via internet. Een aantal webmarketing methodes hebben zich al bewezen. Soms kost webmarketing geld. In andere gevallen kost een webmarketing methode alleen tijd. Aan u de keus welke webmarketing methodes het beste bij u en uw website passen.

webmarketing nader bekeken

Webmarketing is gebruik maken van internet om producten en diensten onder de aandacht van potentiële klanten te brengen. Binnen de definitie van webmarketing komt u begrippen tegen als: adverteren via de pay per click methode, plaatsen van banners, e-mail marketing, zoekmachine marketing, blog marketing en marketing doormiddel informatieve artikelen. Al deze webmarketing methodes zijn het overdenken waard, bij het bedenken van een webmarketing strategie.

webmarketing heeft veel voordelen

Een goed functionerende webmarketing strategie heeft enorm veel voordelen. De voordelen bevatten ondermeer: meetbaarheid, flexibiliteit en betaalbaarheid. Door het toepassen van webmarketing kunt u direct meten of een bepaalde actie succes heeft. Wanneer een actie niet het gewenste resultaat heeft kan direct worden bijgestuurd. Aan een succesvolle actie kan direct meer tijd en geld worden besteed om het maximaal mogelijke eruit te halen.

webmarketing methodes

Met het "volwassen" worden van het internet zijn ook de mogelijkheden van webmarketing toegenomen. In het het kort passeren de webmarketing methodes en de voordelen van elke mogelijkheid.

Pay per click adverteren De zoekmachine Google biedt bijvoorbeeld pay per click adverteren aan via het advertentieprogramma Adwords. Pay per click adverteren heeft als grootste voordeel dat een advertentie precies op de doelgroep gemaakt kan worden. Daardoor behoort deze webmarketing methode tot een van de populairste van dit moment.

Met pay per click adverteren wordt geboden op een bepaald trefwoord, of een combinatie van trefwoorden. De adverteerder betaalt alleen wanneer er op de advertentie geklikt wordt. De kosten per klik zijn afhankelijk van de populariteit van de trefwoorden.

Banner advertenties Ooit de populairste manier van adverteren op het internet. Banners kunnen vormgegeven zijn als ware kunststukjes doormiddel van Flash en geanimeerde gifplaatjes. Banners worden op websites getoond tegen een vergoeding per aantal vertoningen. De vertoning van een banner betekent voor de adverteerder echter nog geen bezoek op de website.

E-mail marketing E-mail marketing, bijvoorbeeld doormiddel van het aanbieden en versturen van een nieuwsbrief, kan een succesvolle marketingmethode zijn bij potentiële klanten, geïnteresseerden, en bestaande klanten.

Wees voorzichtig met het versturen van e-mail naar mensen die daar niet expliciet toestemming voor hebben gegeven. Uw mail wordt dan al snel als spam aangemerkt, met als resultaat dat ook de mensen die uw mail wel willen ontvangen deze niet meer krijgen omdat uw mail terecht komt in spamfilters.

Zoekmachine marketing Wanneer u veel bezoekers wilt op uw website tegen geringe kosten, dan is de website optimaliseren voor de zoekmachine een must. Geen webmarketingplan is compleet zonder de website aangemeld te hebben bij zoekmachines en belangrijke directories.

Ook het uitwisselen aan aanvragen van links mag hierbij niet vergeten worden. Geld en tijd besteedt aan deze webmarketing methode zal zich in veelvoud terugbetalen omdat de kosten voor vindbaarheid op het internet afnemen naarmate uw website populairder wordt op het internet.

Blog marketing Producten, diensten en informatie kunnen extra onder de aandacht gebracht worden doormiddel van een Blog. Een blog biedt de mogelijkheid om op elk moment van de dag nieuws en/of nieuwe informatie te brengen over je product of dienst.

Artikel marketing Een van de meest belangrijke aspecten van webmarketing is het verkrijgen van een zo groot mogelijke linkpopulariteit. De populariteit van uw website kunt u vergroten doormiddel van het aanvragen van links. Mooier is het natuurlijk andere websites uit zichzelf een link aanbrengen naar uw website. De manier om dit te bereiken is het geven van relevante en interessante informatie over een product of dienst.

Wat voor een webmarketing methodes u ook kiest, zorg voor een combinatie van mogelijkheden die bij u en uw webmarketing budget past. Zorg voor een doel en ondersteun dit doormiddel van een goed plan en een vastgesteld budget. Wees slim. Komt u er zelf niet uit, laat u dan wegwijs maken door kenners op het gebied van bepaalde webmarketing methodes.

Gerelateerd