Is je website aanmelden bij Google nodig?

Een website aanmelden bij Google wordt gezien als een methode om de vindbaarheid van uw website op internet te verbeteren. Uw website aan Google toevoegen moet uiteraard gebeuren als een eerste stap om gevonden te worden op internet. Maar is het nu echt nodig om uw website op Google zelf aan te melden?

Het antwoord hierop is nee. De web crawlers van Google speuren hele dagen het internet af op zoek naar nieuwe websites, webpagina's en wijzigingen op een website of een webpagina. Dat gebeurt geheel automatisch. Opnieuw een website aanmelden bij Google wanneer wijzigingen aan een website zijn gedaan is dan ook niet nodig.

Inplaats van uw website aanmelden op Google

Websites die aangemeld worden bij Google worden uiteraard ook bezocht door de web crawlers en vervolgens ge´ndexeerd. Maar nieuwe websites hebben, juist omdat ze nieuw zijn en nog geen bekendheid hebben bij Google, lang niet zo'n hoge prioriteit als bestaande, in de ogen van Google populaire, websites.

Inplaats van uw website aanmelden op Google is het veel slimmer te proberen een link te krijgen naar uw website op een door Google als aangemerkte populaire website. Hierdoor zal uw website waarschijnlijk niet alleen eerder bezocht en ge´ndexeerd worden door Google, maar zal tevens zijn eerste "populariteitspunten" van Google ontvangen. Tenslotte vond Google uw website via een al bij de zoekmachine goed bekend staande website.

Google, en uiteraard ook alle andere zoekmachines, hechten grote waarde aan links op websites waarvan de kans groot is, dat een website eerst goed bekeken is, alvorens een link naar die website wordt aangebracht op een door Google populair en betrouwbaar bevonden website. Een link zien te bemachtigen van een populaire website is dan ook van veel grotere waarde dan het aanmelden van uw website bij Google.

Uw website aan Google toevoegen

Uiteraard kan het toevoegen van uw website aan Google geen kwaad en is eenvoudig te doen via http://www.google.nl/addurl/. Alles wat u op deze webpagina hoeft te doen is het achterlaten van uw website adres in de vorm van: http://www.uwwebsite.nl.

Wanneer uw website op de juiste manier is gebouwd leidt uw website adres naar de homepage van uw website. Vanaf de homepage van uw website vinden de web crawlers van Google vanzelf de rest van de webpagina's waaruit uw website bestaat.

Verwacht niet dat wanneer uw website aanmelden op Google vandaag geschied, uw website volgende week zichtbaar is in de zoekmachine. Er kan zomaar een behoorlijk aantal weken overheen gaan. Zeker wanneer uw domeinnaam nog nieuw is en er nog geen links zijn naar uw website vanaf andere websites.

Of uw website al ge´ndexeerd is door Google kunt u onder andere controleren door uw domeinnaam, uwwebsite.nl, als zoekterm in te voeren in Google. Wanneer uw website ge´ndexeerd is moet de homepage van uw website voorkomen in de zoekresultaten.

Probeer de verleiding om uw website aanmelden bij Google opnieuw te doen te weerstaan. Het toevoegen van uw website aan Google hoeft slechts een keer te gebeuren en uw website zal heus bezocht worden. Herlaaldelijk uw website aanmelden bij Google zou minstens kunnen leiden tot een veel langer wachtperiode.

Gerelateerd