Wat houdt een website optimaliseren voor Google in?

Over wat een website optimaliseren voor Google inhoudt, is al veel gezegd en geschreven. Maar niemand zal het ooit precies weten. De techniek die Google gebruikt om de positie van een website in de zoekmachine resultaten te bepalen wordt goed geheim gehouden.

Door veel proberen en onderzoeken kunnen zoekmachine specialisten een goede inschatting maken hoe een website zo te optimaliseren voor Google, dat deze het goed doet in de zoekmachine resultaten.

Een website die op de juiste manier geoptimaliseerd is, zal veel bezoekers kunnen verwelkomen die via de zoekresultaten van Google op de website terecht komen. Dit percentage bezoekers kan gemakkelijk oplopen tot meer dan negentig procent van het totale bezoek aan de website.

Uw website optimaliseren voor Google is dan ook niet onbelangrijk en een goede investering van uw tijd, energie en eventueel geld.

Hoe gaat website optimalisering in zijn werk

Website optimalisering wordt ook zoekmachine optimalisatie of SEO (Search Engine Optimization) genoemd. Website optimalisering is een techniek voor het op dusdanige manier aanpassen van een website, dat de kansen dat de website hoog in de zoekmachine resultaten terecht komt op relevante zinsneden en trefwoorden toenemen.

De optimalisering van een website voor de zoekmachine kan in twee delen worden opgesplitst:

  • onpage optimalisering Onpage optimalisering omvat onderandere het verbeteren van de code van de pagina's van de website en het juist gebruiken van de verschillende pagina onderdelen.
  • offpage optimalisering Offpage optimalisering heeft met name te maken met de hoeveelheid links die naar uw website verwijzen en de kwaliteit van deze links, welke ervoor zorgen dat de populariteit van uw website op internet toeneemt.

Google is geheimzinnig over de criteria waaraan een website moet voldoen om kans te maken hoog in de zoekmachine resultaten terecht te komen. Bovendien worden de algoritmen, ingewikkelde wiskundige formules die de uiteindelijke ranking van een webpagina bepalen, constant ge-update en bijgeschaafd.

Mede hierdoor wordt het voor website eigenaren, maar gelukkig ook voor zoekmachine specialisten, steeds lastiger om een website te optimaliseren doormiddel van manipulatie en spammen van de zoekmachine.

Het gunstige effect hiervan is dat iedereen met een website, voorzien van relevante informatie over een bepaald onderwerp, even goede kansen heeft op goede zoekmachine resultaten.

Een website optimaliseren volgens de regels

Elke zoekmachine, en dus ook Google, heeft bepaalde formules en criteria voor de indexering en het rangschikken van webpagina's. U zou een poging kunnen doen om te achterhalen wat voor een criteria een bepaalde zoekmachine hanteert. Maar het is een riskante onderneming om een website te optimaliseren voor zoekmachine op basis van eigen bevindingen.

Het hard afstraffen van het toepassen van onzuivere technieken bij het optimaliseren van een website voor Google, zorgen nog al eens voor vervelende situaties. Een bepaalde website kan op een dag op de eerste pagina in Google staan, maar de dag daarop compleet uit de Google index geschrapt zijn wanneer dubieuze optimaliseringstechieken zijn gebruikt.

Wanneer u een website wilt optimaliseren voor Google, volg dan altijd de regels. De resultaten in de zoekmachine zullen dan altijd goed en redelijk gelijk blijven voor een lange periode.

Gerelateerd