De invloed van zoekwoorden op uw site op de zoekmachines

Welke invloed hebben de zoekwoorden die u op uw site gebruikt op de resultaten in de zoekmachines? Heel veel. De meeste bezoekers van uw site, maken gebruik van zoekmachines om informatie te vinden. Zoekmachines rangschikken een site in de zoekmachine resultaten op basis van zoekwoorden die gebruikt zijn op de site.

Om veel en tevens ook geïnteresseerde bezoekers te kunnen trekken via de zoekmachines moet uw website voorzien zijn van informatie die de juiste zoekwoorden bevat op de juiste plekken.

Start met het zoeken naar zoekwoorden voor uw site

Veel websitebouwers beginnen met het ontwerpen en maken van een site en bekommeren zich in een later stadium pas over de inhoud. Nadenken over de te gebruiken zoekwoorden komt vaak helemaal niet aan de orde. Dat is jammer, want zo wordt veel werk dubbel gedaan.

Wanneer u veel bezoekers wilt trekken via de zoekmachines, moet u uw site optimaliseren op de zoekwoorden waarop u gevonden wilt worden. Een site optimaliseren voor de zoekmachines begint al voordat u over het ontwerp van de site hebt nagedacht.

Het bouwen van een site begint met het bedenken van het onderwerp, de inhoud en het doel van de website. Zodra deze bepaald zijn, is het tijd te gaan bekijken met welke zoekwoorden en zoektermen potentiŽle bezoekers op zoek gaan naar informatie die u biedt op uw website.

Voor een onderzoek naar zoekwoorden, kunt u gebruik maken van concurrerende websites, maar bijvoorbeeld ook van websites als Ubersuggest.

Ubersuggest geeft onder andere per zoekwoord aan hoe vaak erop gezocht wordt en welke combinatie van zoekwoorden nog meer gebruikt worden. Op deze manier kunt u een lijst samenstellen die u vervolgens gaat verwerken in de inhoud van de website.

Zoekwoorden positioneren in een webpagina

Zoekmachines bekijken voor het positioneren in de zoekmachine resultaten een site niet alleen als geheel, maar ook als losse pagina's. Per webpagina wordt bekeken welke zoekwoorden zijn gebruikt, waar ze worden gebruikt en hoe vaak ze worden gebruikt.

Vervolgens wordt de webpagina vergeleken met concurrerende webpagina's die over hetzelfde onderwerp gaan. Aan de hand van deze vergelijking wordt de positie in de zoekmachine bepaald.

Om de kans op een goede positie in de zoekmachine te verhogen is het van belang de gekozen zoekwoorden voor de webpagina voldoende en op de juiste plekken te gebruiken. Uiteraard moeten ze voorkomen in het deel van de pagina dat de bezoeker ziet, oftewel tussen de body-tags in op de pagina.

Daarnaast moet de zoekwoorden deel uitmaken van de Title-tag. Andere plekken waar de zoekmachine graag een zoekwoord tegenkomt zijn de koppen en vet weergegeven delen in de tekst.

Een website wordt op de juiste zoekwoorden in de zoekmachines gevonden als u zorgvuldig omgaat met het gebruik van zoekwoorden op uw webpagina's.

Gerelateerd